2018 – A The Virtual Helper első éve

2018-az-elso-ev

Ahhoz, hogy életünk ne egy Forma 1-es futamként suhanjon el mellettünk, valamint átláthassuk, mennyire voltunk ügyesek és hatékonyak, szükséges visszatekintenünk az elmúlt évre.
Szerintem rengeteget lehet abból tanulni, ha szembenézünk önmagunkkal, megvizsgáljuk az elmúlt évünket és optimalizáljuk a jelenünket.
Szerintem erőt és motivációt is meríthetünk az elkövetkezendő időszakra.
Természetesen ennek előfeltétele, hogy mindig legyen papírra vetett, részletes célunk és tervünk.

Ha neked még nincs ilyen, akkor sürgősen készíts egyet!
Ahhoz, hogy követni tudd, hányadán állsz az életeddel és ne folyjanak ki a kezedből a dolgok. Illetve, hogy irányítani tudd az eseményeket és ne csak sodródj az árral, neked is szükséged lesz egy klassz kis tervre, amit nap, mint nap követni tudsz.

Ha nem tudod, hogy hol kezdj neki, ne csüggedj!
Hamarosan elkészül egy bejegyzés, amiben megmutatom neked, hogy hogyan érdemes tervet készítened.

A célkitűzés és tervezés garantáltan segít neked abban, hogy hatékonyabb, boldogabb és sikeresebb légy!

Na, de most térjünk vissza az eredeti témához.
A alábbi infografika szemlélteti, hogy milyen volt az első évem virtuális asszisztensként:

2018 számokban

A fenti számok és eredmények lehet, nem is tűnnek nagy cuccnak. Igazából nem is azok. Neked. De nekem annál inkább!

Az év elején még nem igazán tudtam, hogy egyáltalán ebből hogyan lesz munka és megélhetés, úgyhogy egészen jó kis eredmény így az év végére.
(Tudod, mindent önmagunkhoz kell mérni. Nem szabadna máshoz hasonlítgatnunk magunkat. Ezt még én is tanulom. 😉 )

Hogyan és mikor indult az egész történet?

Valahogy úgy alakul az életem, hogy mindig év elején történik valami, ami elindít egy addig ismeretlen úton.

  • Így volt ez 2015 januárjában, amikor az önmegvalósítás és tanulás reményében Budapestre költöztünk.
  • Így volt ez 2017 januárjában, amikor elindítottuk az első webshopunkat, a kozmetikumokat forgalmazó ReBella Webshopot.
  • És így volt ez 2018 januárjában, amikor úgy döntöttem, hogy az eddig szerzett tudásommal szeretnék hozzájárulni mások fejlődéséhez és sikeréhez is.

Ekkor kerültem kapcsolatba a virtuális asszisztenciával, mert nem akartam, hogy a tér és a hely határt szabjon munkámnak, mivel célom, hogy a székelyföldi vállalkozások is megismerjék a virtuális asszisztencia nyújtotta előnyöket, a delegálás lehetőségét és fontosságát, valamint az online- és tartalommarketing időszerűségét és szükségszerűségét.

Most itt vagyok 2019 januárjában, számot vetek és közben az itthonról való hazaköltözést tervezem.

Ismét egy új év és én ismét egy újrakezdés előtt állok, de ez most más lesz! Hisz ez nem is egy igazi újrakezdés, hanem valaminek a folytatása, amiben én teljes szívemmel hiszek.

Hiszem, hogy a változás jó dolog, ha tudjuk, hogy honnan és hová tartunk. Minden csak hozzáállás kérdése!

Milyen motivációból kezdtem el ezzel foglalkozni?

Mindig is szerettem segíteni mások munkáját és mindig frusztrációval töltött el, amikor néztem, hogy mennyi klassz ember és vállalkozás van Székelyföldön is, amiről semmit sem tud a nagyvilág.

Munkámmal azt szeretném elérni, hogy a székelyföldi vállalkozások előtt is megnyíljanak azok a lehetőségek, amit a digitális kor kínál.
De tisztában vagyok vele, hogy ez csak úgy lehetséges, ha ezek a vállalkozások nyitottak a nagyvilágra. Megértik a digitális korszak működését, az új üzleti trendeket és bíznak az online világ adta lehetőségekben, valamint megtanulják alkalmazni a máshol jól bevált módszereket. Igen! Szeretném megmutatni, hogy ami nyugaton működik, az működhet itthon is, csak “személyre” kell szabni.

Én hiszem, hogy az online világ, a digitális marketing és a közösségi média lehetőséget tud nyújtani arra, hogy egy egyszerű székelyföldi vállalkozó is közösséget tudjon építeni és eljusson a legnagyobbak közé.

Munkámmal azt szeretném segíteni, hogy ezek a vállalkozások időben felismerjék és kihasználják a modern kor adta lehetőségeket.
Segíteni szeretnék, hogy a lehető legtöbben elfogadják, hogy a Google, a Facebook, az Instagram nem ördögtől való dolgok. És nagyon jól tud működni a mi kis makacs közösségünkben is. Minden csak azon múlik, hogy ezeket az eszközöket hogyan és mire használjuk, valamint mennyire vagyunk tudatosak ezek használatában.

Hiszen tudod, ha a kacsa nem tud úszni, azért nem a víz a hülye!

A célom az, hogy a lehető legtöbb székelyföldi vállalkozó megtanuljon úszni az online világ tengerében. Ezen a terven dolgozom most.

És te? Neked mi a terved az elkövetkező időszakra?

Oszd meg velem bátran, hogy te milyen üzleti vagy magánéleti célt tűztél ki magadnak erre az évre!

Ha még semmilyent, akkor itt az idő!
Készítsd egy tervet, hiszen nem azért születtél a világra, hogy csak elevickélj a langyos pocsolyádban!
Csinálj valamit azzal a tehetséggel, amivel megáldott az élet, mert biztosan van ilyen!
Ne azért, mert év eleje van.
Ne azért, mert a nagy ígéretek ideje van.
Ne azért, mert én azt mondom.
És ne is azért, mert a sikeres emberek ezt csinálják.
Hanem azért, mert te is megérdemled a határtalan boldogságot és a sikeres életet! De ehhez az kell, hogy kiaknázd azt, ami benned van!

Találd meg azt az utat, ami igazán ön azonos és a boldogságodhoz vezet. Keresd meg! Aztán tervezd meg, hogy mikor és mitől lennél kiteljesedett, kiegyensúlyozott, boldog és sikeres!

Ha gyakorlati segítségre lenne szükséged, keress bátran! 😉

Kommentek